HTML

Gyerekkönyvek

Segítek eligazodni a mesekönyvek között, nálunk már bevált köteteket ajánlok, igényes illusztrációkkal.

Friss topikok

  • Kong.Kinga: Legújabb kedvencünk kisiskolásoknak, nagy ovisoknak: Bosszantöpp és más furcsaságok. www.noamese.h... (2016.05.24. 09:21) Gyerekkönyvek a fa alá
  • Brunn Kati: Hát igen, lehet, hogy ebben igazad van. :-) (2013.08.11. 09:13) Életfilozófia
  • Brunn Kati: Nem kell ez a könyv neked. :-) Egyébként könyvtári volt, de mondjuk az oviba lehet, hogy érdemes b... (2013.06.04. 13:36) Válás
  • Brunn Kati: Bocs, hogy csak most válaszolok, de rég jártam erre. Sajnos annyit tudok csak a folytatásról, hogy... (2013.05.30. 08:18) Ottolina kis világa
  • Brunn Kati: Én is mindig tervezem, hogy elő kellene venni, de annyi könyv vár rám, hogy mindig elmarad. :-( (2011.01.11. 08:42) Pöttyösök

Gyerekkönyveket ajánlok, gyakorló szülőként és könyvmolyként.

2014.12.08. 09:56 Brunn Kati

Gyerekkönyvek a fa alá

Ilyenkor karácsony előtt  a bőség zavarával állunk szemben, új megjelenések, régi klasszikusok kacsintgatnak ránk a polcokról, én ebben a zűrzavarban szeretnék most egy kicsit, nyilván a saját ízlésem szerint eligazodni. Korosztályonként fogom ajánlani a könyveket, csakúgy mint a Molyon a Merítés MolyMazsolázó rovatában, amit egyébként is ajánlok figyelmetekbe, nem elsősorban azért, mert én szerkesztem, hanem azért, mert válogatást nyújt a Molyon egy adott hónapban a gyerek- és ifjúsági könyvekhez kapcsolódó tartalmakból, és reményeim szerint ezáltal hasznos és informatív.

Tipegőknek:

hernyocska.jpgmalna.jpgkisvakond.jpg

 

Nálunk most húgom kislánya által van egész kicsi családtag, úgyhogy azt hiszem kezdek újra képben lenni az ennek a korosztálynak szánt könyvek terén is. Amit Emma kap nálunk, és mindenkinek ajánlom, az Eric Carle klasszikusa, A telhetetlen hernyócska, mert cuki, színes, lyukacsos, igazi tapogatni, lapozgatnivaló az apró kezeknek, a nagyobbacskák pedig a számokat is játszva megtanulhatják belőle. A másik nagy felfedezésem az utóbbi időben szintén nem új megjelenés, de én csak most botlottam bele a Sparban  (Csak kitérőnek mondom, hogy rendszeresen megnézem ott a gyerekkönyv-felhozatalt, mert meglepő kincseket találtam már.), Nemes Nagy Ágnes klasszikus, rendkívül aranyos verses meséje, a Ki ette meg a málnát, Maros Krisztina színpompás, kedves rajzaival. Ha pedig igazi ünnepi hangulatra vágyunk, akkor ajánlom a mindig bevethető kisvakond kötetek közül  A kisvakond és az egér karácsonya címűt.

Óvodásoknak:

 puszedli.jpgjano_es_janka.jpgpettson.jpg

Bár nem vagyok nagy rajongója Bosnyák Viktóriának, a Puszedli és habcsók című mesekönyve igazán jól sikerült, és nem mellesleg karácsonyi témájú. Külleme egyszerűen gyönyörűséges, Rippl Renáta rajzai és a szöveg is nagyon bájos. Annie G. Schmidtet és illusztrátorát Fiep Westendorpot viszont nagyon szeretem (valószínű lesz majd egy külön bejegyzés is a munkásságukról), most aktualitása miatt a Janó és Janka téli meséit ajánlom külön figyelmetekbe a köteteik közül, de gyakorlatilag egyik könyvükkel sem jártok rosszul. Sven Nordquist könyvei szintén mindig sikert aratnak a korosztály körében, a fa alá természetesen a Pettson karácsonya címűt ajánlom.

Kamaszoknak:

abigel.jpgszerelem_es_mas_fura_szavak.jpgegy_ropi.jpg

Lányom nemrég olvasta Szabó Magda Abigél című könyvét, és felvetette, hogy nézzük meg a filmet is. Még én is kedvet kaptam, hogy újraolvassam ezt a kalandos, egyben szívmelengető, zseniális történetet. Szabó Magdától egyébként bármelyik ifjúsági regényt választhatjátok a fa alá, garantálom, hogy a lányaitok élvezni fogják. Ha pedig valami modernebbet szeretnétek, nekem most a Szerelem és más fura szavak keltette fel érdeklődésemet borítójával, fülszövegével, szerintem érdemes próbát tenni vele. Aki pedig biztosra akar menni, annak ajánlom, akár fiú akár lány a megajándékozott, az Egy ropi naplójának nemrég megjelent részét.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekkonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr806966337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsiarakas.cafeblog.hu 2014.12.09. 12:57:13

A Pettson-sorozat minden darabja telitalálat, a karácsonyos rész is nagyon szeretnivaló. A gyerekeim imádják csak nézegetni is a könyveket, mert zseniálisak a rajzok.

Brunn Kati 2014.12.09. 13:11:29

@kicsiarakas.cafeblog.hu: így van, ezt gondolom én is. Érdekes, hogy Pettsonról még nem írtam a blogon, örülök, hogy most előkerült. Ő is megérdemelne egy önálló bejegyzést, igyekszem majd sort keríteni rá. :-)

kicsiarakas.cafeblog.hu 2014.12.09. 13:13:12

Figyelem majd az ajánlataidat, mert 5 gyerek esetén a világ könyvtermése sem elég.

Brunn Kati 2014.12.09. 13:21:02

@kicsiarakas.cafeblog.hu: 5 gyerek! Nem semmi. Gratulálok. :-)Örülök, ha erre jársz. :-)

Kong.Kinga 2016.05.24. 09:21:27

Legújabb kedvencünk kisiskolásoknak, nagy ovisoknak:
Bosszantöpp és más furcsaságok.
www.noamese.hu

Most vettük nem rég, a gyerekeim imádják.
Sőt, mikor az oviba bevittük az óvónénik vettek maguknak is belőle, felnőtt szemmel is szórakoztatóak, felnőttek számára is tanulságos.. apa nem játszik, ugye :)
süti beállítások módosítása